СЪРЦЕ - Виктория Бешлийска | исторически роман

Код на продукта:   В наличност

24.00 лв.

Крайна цена с ДДС


- +
Поръчай Поръчай Изпрати запитване Добави в любими


Безплатна доставка

Безплатна доставка

за книги над 100 лв.
Бърза обработка

Бърза обработка

на поръчките
Книги с кауза

Книги с кауза

Даряваме част от приходите
Доставките се извършват със Speedy до офис или адрес на получателя.

Книгите се доставят в срок от 1 до 3 дни.

Можете да платите чрез наложен платеж, MyPOS или по банков път.
 
Виктория Бешлийска споделя за новата си книга "Сърце":
"Сърце" е по-различен от "Глина" и "Словник". Да, присъстват моят стил, езикът ми, но се опитвам да боравя по-символно със словото. Това дойде и от темата, която избрах - връщам се 800 години назад и разказвам история, свързана с християнската мистика. Това наложи да използвам словото като символ.

Писането на "Глина" беше синтезиран, импулсен процес, написах я на един дъх. Почувствах я като нещо мощно, което протече през мен. Случи се със силен заряд и концентрирано. При "Сърце" се готвех много по-дълго, стигнах до по-далечни места, за да направя теренните, географските, историческите проучвания.

Въвлякох много повече хора в процеса – познавачи на Поломието, които ме запознаха с региона, който е място на романа; имам консултант - доц. д-р Веселина Вачкова, историк, медиавист, запозната с проблемите на Средновековието. В процеса правех повече паузи, паузи между самите редакции, за да осмислям героите си, техните чувства. Заради историята героите имат сложност в характерите. Това ме караше на моменти да се дистанцирам от тях, да ги гледам отстрани, после да влизам отново в тази стая, в която всички сме заедно, за да говоря с тях как ще протече животът им. Бях по-диалогична с героите и със себе си.


Отзиви (1)

 • Peter
  Наш клиент
  16.01.2023 15:51
   

  Прекрасна книга!

      0

Напишете отзив!

Изберете звезда, за да оцените "СЪРЦЕ - Виктория Бешлийска | исторически роман"


Създайте отзив