Божествено Учение за Себепознанието - том 2 | Петър Дънов

Код на продукта:   В наличност

16.00 лв.

Крайна цена с ДДС


- +
Поръчай Поръчай Изпрати запитване Добави в любими


Безплатна доставка

Безплатна доставка

за книги над 100 лв.
Бърза обработка

Бърза обработка

на поръчките
Книги с кауза

Книги с кауза

Даряваме част от приходите
Доставките се извършват със Speedy до офис или адрес на получателя.

Книгите се доставят в срок от 1 до 3 дни.

Можете да платите чрез наложен платеж, MyPOS или по банков път.
 
Единственото посвещение е да се посветиш изцяло на себе си, докато познаеш себе си. Само така ще стигнеш до Процепа в Безкрая, Мястото на Истината – Мистичното Непознаване на себе си, а това ще те отведе до Незнайния Безкраен Дух, защото ще си станал част от Великата Му Незнайност. Тук е Началото на всички неща. Тук нищо не може да се обясни. Тук само живееш в Необяснимото. Тук Незнайното е опората, Необяснимото е животът, а Мистерията е споделеното Безмълвие.

Човек може да оживотворява и Душата, и Духа в себе си чрез Незнайното в себе си. Чрез Тайната в себе си ние храним Душата си. Чрез Великата Незнайност ние храним Духа в себе си. Тайна е нашето съществуване. Незнайност е нашият път – той се вие далече отвъд Космоса, дори отвъд живота, защото Мистерията е по-дълбока от живота. Животът само е потекъл надолу и е създал съществата и световете, но има нещо, което никога не е потичало – то е останало в себе си, без да се разпилява. То е останало Цялостно и Непокътнато.

Душата е Тайната на човека, Духът е Мистерията в човека. В Душата слиза Бог, в Духа слиза Незнайният Бог – Абсолютът. Ние сме Неизречени и Безначални. Ние сме Неизречена Незнайност…

Да познаеш себе си, значи да осъществиш себе си – онова, Възвишеното, Божественото, Древното в себе си, а това е Подвиг. Това е Подвиг, който всеки трябва да извърши. Това е смисълът на цялото земно развитие.


Отзиви

Все още няма отзиви

Бъдете първия, който да оцени "Божествено Учение за Себепознанието - том 2 | Петър Дънов"


Напишете отзив!

Изберете звезда, за да оцените "Божествено Учение за Себепознанието - том 2 | Петър Дънов"


Създайте отзив