Елеазар Хараш - Атлантида и толтеките

Код на продукта:   В наличност

15.00 лв.

Крайна цена с ДДС


- +
Поръчай Поръчай Изпрати запитване Добави в любими


Безплатна доставка

Безплатна доставка

за книги над 100 лв.
Бърза обработка

Бърза обработка

на поръчките
Книги с кауза

Книги с кауза

Даряваме част от приходите
Доставките се извършват със Speedy до офис или адрес на получателя.

Книгите се доставят в срок от 1 до 3 дни.

Можете да платите чрез наложен платеж, MyPOS или по банков път.
 
Пътят на толтека е да въведе твърд ред там, където цари хаос. Толтекът има за цел (това е изключително практически път на Мъдростта, това са истинските атланти) да победи напълно злото в себе си. Защото това напълно променя гледната му точка и образа на живота. Това е начинът Книгата на ада, т.е. съновиденията на света, да бъдат умъртвени, т.е. отстранени. Целта на толтеките е победа над хаоса, което означава победа над обикновеното човешко съзнание.

При толтеките има седем степени и една особена, последна, осма. Първата е ученик. Втората степен е воин. Воинът има три степени: воин от първото внимание, воин от второто внимание, воин от третото внимание. И накрая орел, последната, специалната степен в тотална служба на Орела и на Неведомото, не на видимия свят, не на вселената, а на Неведомото.

Обикновеното човешко съзнание е хаос. То е фабрика, работилница за проблеми, затова целта е да бъде овладяно. Победата над този хаос води до Посвещение в, те го наричат безмълвното знание. Толтеките разбрали, че трябва да се справят с Книгата на ада. Това са нашите погрешни знания и убеждения.Това са паразитите. Защото такъв човек е роден от тези погрешни знания. Те трябва да се преобразят. Ето защо воинът избира твърдо свободата. Той препрограмира своите убеждения, т.е. той се отказва от погрешните убеждения, от погрешните знания и става търсач на истинско знание. Той се посвещава на тази идея. Толтеките имат четири основни врагове. Това означава, че всеки човек има тези врагове и ще говорим за тях, как да се справим с тях. Когато един паразит те напада, това е чрез лоши мисли, чувства, постъпки, обиди и т.н. Защо те напада? Защото му е нужна енергия. А когато говорим за воина, воинът, както ви казах преди, е ловец на енергия. Той черпи от всичко: нещастие, беда, болест, щастие... отвсякъде вади висша енергия, защото той знае защо е роден. Той е роден да си увеличи с няколко степени повече будността. Както ще видим по-нататък, после той трябва да се спаси от будността като най-коварен враг. Но той знае как да я използва. За това ще говорим по-следващия път и ще ви кажа за какво става въпрос.

Воинът търси енергия, за да постигне едно високо ниво на съзнание. Не казвам точно будност, или както те го наричат трезвост, а точно съзнание. Има голяма разлика, но по-специално ще говорим другия път по тази тема: как да използваме тази будност, а не тя да ни използва и как трябва да се спасим от нейното ограничение. Защото тя е по-опасна от другите врагове, например от страха. Много е по-коварна. Тук само ще загатна, че будността е качество, според толтеките, на чистия ум. Но до чистия Дух пътят е много дълъг. Затова будността не стига. После ще видим защо е така и каква е разликата. Будността е ограничена. Толтеките казват защо. Защото тя не оставя в себе си място на неочакваното, на Неведомото. Тя разсъждава логически. И тогава много хора с будност са бивали поразени, понеже не очакват. Изненадата може да поразява.
 


Отзиви

Все още няма отзиви

Бъдете първия, който да оцени "Елеазар Хараш - Атлантида и толтеките"


Напишете отзив!

Изберете звезда, за да оцените "Елеазар Хараш - Атлантида и толтеките"


Създайте отзив