Книга за радостта - Петър Дънов

Код на продукта:   В наличност

7.00 лв. 14.00 лв.

Крайна цена с ДДС


- +
Поръчай Поръчай Изпрати запитване Добави в любими


Безплатна доставка

Безплатна доставка

за книги над 100 лв.
Бърза обработка

Бърза обработка

на поръчките
Книги с кауза

Книги с кауза

Даряваме част от приходите
Доставките се извършват със Speedy до офис или адрес на получателя.

Книгите се доставят в срок от 1 до 3 дни.

Можете да платите чрез наложен платеж, MyPOS или по банков път.
 
Не губете радостта си означава не губете Божественото присъствие в себе си. Ако можеш да се усмихнеш на една грешка или на една опасност, ти можеш да се справиш с грешката и да се справиш с опасността, защото когато се усмихнеш, ти не си изгубил връзката с Духа. Усмихни се и вярвай, за да може Духът да те научи да побеждаваш.

Ако при тежко състояние успееш да направиш връзка с Извора на радостта вътре в себе си, ти си победил тежкото състояние.
Несъкрушимата радост е качество на ученика. Тя показва, че той е над условията и е станал неразрушим. Неразрушимост - това е качество на Духа. Силата зад всичко е Духът.
Радостта е за блажените. „Блажени чистите по сърце, защото те ще видят Бога.“ Това означава, че чистите ще придобият Божествено виждане. Това става вътре в съзнанието.

Окултната наука казва: „Който разчита на духовна чистота и който вярва в нея, и окото му няма да мигне от черната ложа“.

Чистотата изкоренява тежките изпитания и трудностите на кармата. Чистотата на една душа е в състояние да унищожи духовната смърт. Пречистването руши всички връзки с ада.
Който има сърдечна чистота, той има и духовно око.

Ученикът трябва да усъвършенства радостта си, т.е. своето говорене и своето мълчание.
Радостта за която говоря идва от небесната Мъдрост, защото само тази Мъдрост разкрива духовния смисъл на нещата. Тя разкрива и какво е живота.

Животът е могъща духовна вълна, която излиза от центъра на Небитието. Истински е животът само в центъра. Тук животът е непрекъснато лъчистос ъстояние. Този велик и невидим живот е вътре в добродетелите. Който ги загуби, губи и душата си.

Добродетелите са най-светлите духовни дрехи, в които можеш да се облечеш. На тези дрехи Духът дава неописуема радост. Тя надминава всичко земно.
Добродетелите спират дейността на черната ложа. Това означава, че добродетелите са качества на висшите духовни и огнени сфери. И именно оттук идва радостта за която говоря. Тази радост ни прави граждани на небето. Тя няма нищо общо с радостта на гордия.

Окултната наука казва: „Гордостта убива братолюбието“.
Гордостта отнема живота и отнема радостта. Гордостта е началото на смъртта. Гордите са мъртви, т.е. нечистите са мъртви, за Словото Божие и за Божествения живот.
Гордостта е болест, която се лекува само по два начина:
1. Преврат, който започва с покаяние и смирение.
2. Дейността на смъртта.
 


Отзиви

Все още няма отзиви

Бъдете първия, който да оцени "Книга за радостта - Петър Дънов"


Напишете отзив!

Изберете звезда, за да оцените "Книга за радостта - Петър Дънов"


Създайте отзив