Корабокрушенците - вълнуващо приключение и ценен исторически документ

Код на продукта:   В наличност

15.00 лв.

Крайна цена с ДДС


- +
Поръчай Поръчай Изпрати запитване Добави в любими


Безплатна доставка

Безплатна доставка

за книги над 100 лв.
Бърза обработка

Бърза обработка

на поръчките
Книги с кауза

Книги с кауза

Даряваме част от приходите
Доставките се извършват със Speedy до офис или адрес на получателя.

Книгите се доставят в срок от 1 до 3 дни.

Можете да платите чрез наложен платеж, MyPOS или по банков път.
 
"Корабокрушенците" от Алваро Нунес Кабеса де Вака е завладяващ разказ за едно от най-невероятните приключения в историята на откритията. Алваро Нунес Кабеса де Вака е испански конкистадор, който в началото на XVI век предприема експедиция в Новия свят, която завършва с корабокрушение и изключителни премеждия.

Книгата описва изпитанията на Кабеса де Вака и неговите другари след като корабите им се разбиват по бреговете на днешните Флорида и Тексас. Оцелелите са принудени да се борят за живота си сред непознати и често враждебни земи, населени с различни индиански племена. Те преминават през невероятни трудности, включително глад, болести и конфликти с местното население.

Въпреки тежките условия, Кабеса де Вака успява да оцелее и да измине хиляди километри пеша през суровия и непознат терен, докато не се събира с останалите испански сили в Мексико. По време на своето пътуване, той установява контакт с множество индиански племена, от които научава за техните култури, обичаи и начини на живот. Тези срещи оказват значително влияние върху неговото разбиране за света и хората.

"Корабокрушенците" е не само вълнуващо приключение, но и ценен исторически документ, който ни предоставя уникален поглед към ранните контакти между европейците и индианците в Америка. Кабеса де Вака разкрива богатия и разнообразен свят на местните култури, като същевременно ни показва силата на човешкия дух и волята за оцеляване в лицето на непреодолими препятствия.


Отзиви

Все още няма отзиви

Бъдете първия, който да оцени "Корабокрушенците - вълнуващо приключение и ценен исторически документ"


Напишете отзив!

Изберете звезда, за да оцените "Корабокрушенците - вълнуващо приключение и ценен исторически документ"


Създайте отзив