Марк Твен - Принцът и просякът & Приключенията на Хъкълбери Фин

Код на продукта:   В наличност

22.00 лв.

Крайна цена с ДДС


- +
Поръчай Поръчай Изпрати запитване Добави в любими

  • Жанр: Романи
  • Страници: 390
  • Корици: твърди

Безплатна доставка

Безплатна доставка

за книги над 100 лв.
Бърза обработка

Бърза обработка

на поръчките
Книги с кауза

Книги с кауза

Даряваме част от приходите
Доставките се извършват със Speedy до офис или адрес на получателя.

Книгите се доставят в срок от 1 до 3 дни.

Можете да платите чрез наложен платеж, MyPOS или по банков път.
 
Книгата съчетава в едно издание две от най-емблематичните литературни произведения на Марк Твен.

Принцът и просякът
"Принцът и просякът" е класически роман на американския писател Марк Твен, публикуван за пръв път през 1881 година. Историята се развива през 16-ти век в Лондон и разказва за две момчета, които на пръв поглед са напълно различни, но изглеждат изумително еднакво.

Том Канти е бедно момче, което живее с баща си и баба си в мизерни условия в Лондон. Том мечтае за по-добър живот и често фантазира за живот като принц. Един ден той среща Едуард Тюдор, истинския принц на Уелс, който е изморен от живота в двореца. Двете момчета решават да сменят местата си, за да изпитат живота на другия.
Том започва да живее в двореца, опитвайки се да се справи с кралските задължения и етикет, докато Едуард се сблъсква с тежката реалност на живота на улицата. Историята разкрива комични и драматични ситуации, в които момчетата попадат по време на своето приключение.

Романът изследва темите за социалната несправедливост, идентичността и състраданието. Чрез премеждията на Том и Едуард, Твен показва как обстоятелствата могат да формират характера и съдбата на хората.

Приключенията на Хъкълбери Фин
"Приключенията на Хъкълбери Фин" е  класически роман на Марк Твен, публикуван през 1884 година. Тази книга се счита за един от най-значимите произведения на американската литература и е продължение на "Приключенията на Том Сойер".

Историята се разказва от името на Хъкълбери Фин, младо момче, което бяга от своя насилствен баща и се отправя на приключение по река Мисисипи заедно с беглеца роб Джим. Двамата пътуват по реката на сала, опитвайки се да намерят свобода и по-добър живот.

По време на своето пътешествие, Хък и Джим срещат различни хора и се сблъскват с множество опасности и комични ситуации. Въпреки че Хък е бел, а Джим черен роб, между тях се изгражда дълбоко приятелство, което предизвиква социалните норми на времето.

Романът засяга важни теми като расизма, робството, морала и свободата. Марк Твен използва хумор и сатиричен стил, за да разкрие абсурдите на обществото и да критикува социалните несправедливости. През погледа на Хък, читателите се запознават с идеята за моралната независимост и личната отговорност.


Отзиви

Все още няма отзиви

Бъдете първия, който да оцени "Марк Твен - Принцът и просякът & Приключенията на Хъкълбери Фин"


Напишете отзив!

Изберете звезда, за да оцените "Марк Твен - Принцът и просякът & Приключенията на Хъкълбери Фин"


Създайте отзив