Мъдростта на Старците - Елеазар Хараш - книга втора

Код на продукта:   В наличност

12.60 лв. 14.00 лв.

Крайна цена с ДДС


- +
Поръчай Поръчай Изпрати запитване Добави в любими


Безплатна доставка

Безплатна доставка

за книги над 100 лв.
Бърза обработка

Бърза обработка

на поръчките
Книги с кауза

Книги с кауза

Даряваме част от приходите
Доставките се извършват със Speedy до офис или адрес на получателя.

Книгите се доставят в срок от 1 до 3 дни.

Можете да платите чрез наложен платеж, MyPOS или по банков път.
 
Ако твърдо си избрал Истината, отрязал си пипалата на света. В Истината няма светове - там е само Бог. Ръката на Истината надминава световете.

Устремявайки се към Истината, ти ще станеш самият Себе Си. (Или, както ти е предопределено от Древността, за което е казано: „Богове сте!“. Тоест Истината ще те заведе в Себе Си, в твоето Царство, за което е казано: „Богове сте!“.)
Кой е разрешил Най-Древния въпрос? Който е разрешил Най-Древния въпрос - въпросът за Истината, той е свободен от всички видове заблуждения на света. Светът нищо не може да му предложи. (Спомням си навремето, така, ми хрумва сега един малък спомен: Държавна сигурност при една от проверките ми казаха: „Ако се откажеш от Учителя, няма повече да те преследваме“. Смешна работа! Не помня какво им отговорих, нещо беше… нещо съм ги обидил.)
Скритата Истина в човека е Богоподобна.
Истинският Живот е Мистична възхвала.

Само вътре в Истинността може да се осъществи лечение. (Каквито и лекари да познаваш - ако не обикнеш Истината на живот и смърт, ще се излекуваш и ще се разболееш. Ще си играеш на лекуване и на болести - всъщност излекуването няма да е реално: то ще е пак временно, за да можеш да учиш уроци.)
Себепознанието осигурява близост и сродство с Истината.
Който живее в Истината, е по-дълбок от всяка цел. (Защото целта е сливане с Истината. Който е заживял в Нея, надминава всяка цел.)
Истината в човека е повече и по-дълбока от Рая. (Тоест: не ти трябва Рай - на теб ти трябва Истина; защото Раят ще те заведе в Ада.)
Истинският Човек е в хармония и с живота си, и със смъртта си.
Устойчива е само Истината - всичко друго се руши.
Изпитанието е място, където се открива Истината.

Никой не може да създаде Истината в себе си - Тя сама Се създава в човека, и Тя решава кога да Се създаде.
Дори когато видиш Истината и Я преживееш (става въпрос за Посвещението, става въпрос за Самадхи), Тя си остава Тайна. (Наистина виждаш пряко Лицето на Бога, преживяваш Го - Той ти подарява нещо от Себе Си, от Същността Си. Преживяваш Го: най-специалното преживяване, Самадхи - но Тайната си остава. Но от тук нататък нищо вече не може да те спре. Така продължаваш да цениш Истината и да вървиш по Нейния Път, че никаква политика, никакъв Ад, никакъв Рай не може да те обърка.)
Злото е мъртво във Великата Тишина.

Човекът на Истината е съставен от две неща: Покой и Динамика. (Покой и Динамика - тоест, когато трябва, той може да задвижва Бог в себе си. Когато трябва, може да изглежда даже и безпомощен - тъй като някой път Истината изпитва човека и иска той да се смири: да не си помисли, че тази сила в него е негова. Никой няма своя собствена сила. Който си мисли, че тя е негова, и злоупотребява с нея, той ще бъде наказан от нея.)
Всяка дума, излизаща от Истината, е Потайна Реалност - макар и да изглежда просто, това е Потайна Реалност.
Превърни мъките си в цветя - и ще познаеш Пътя си към Истината.
Ако не обичаш Истината, дори и доброто ще се обърне срещу тебе.

Истината вижда със собствените Си Очи, а не с твоите. (Значи, ако пуснеш Истината в себе си, позволи И Тя да гледа със собствените Си Очи, защото твоите очи пречат. Дай И Тя да гледа, за да се научиш да виждаш правилно.)
Бъди Истинолюбив - и ще умееш да слушаш. (Става въпрос: няма да имитираш слушане, а ще умееш да слушаш - което значи: ще знаеш какво да правиш. Няма все да питаш: „Какво да правя? Какво да не правя?“ - просто ще знаеш какво да правиш.)

Вселявай все повече Истината в себе си - и Злото ще те отбягва.
Бъди верен на Бога, а не на себе си - и тогава Бог ще те направи верен на Себе Си, и това ще стане по правилния начин. Ще повторя: Бъди верен на Бога, а не на себе си - и тогава Бог ще те направи верен на Себе Си, и то по правилния начин.

Щом си се посветил на Бога, започваш да виждаш Истинските неща. Тогава ще разбереш, че дори и мракът е създаден за Просветляване. (Всъщност мрак няма - привиден мрак има: Бог може така да го сгъсти, че да изглежда мрак. Но чрез него… Той там се крие, там те наблюдава и оттам те просветлява.)
 


Отзиви

Все още няма отзиви

Бъдете първия, който да оцени "Мъдростта на Старците - Елеазар Хараш - книга втора"


Напишете отзив!

Изберете звезда, за да оцените "Мъдростта на Старците - Елеазар Хараш - книга втора"


Създайте отзив