Основи на новата педагогика - Учителя Беинса Дуно

Код на продукта:   В наличност

10.00 лв.

Крайна цена с ДДС


- +
Поръчай Поръчай Изпрати запитване Добави в любими


Безплатна доставка

Безплатна доставка

за книги над 100 лв.
Бърза обработка

Бърза обработка

на поръчките
Книги с кауза

Книги с кауза

Даряваме част от приходите
Доставките се извършват със Speedy до офис или адрес на получателя.

Книгите се доставят в срок от 1 до 3 дена.
За чужбина в срок от 7 до 10 дни.

Можете да платите чрез наложен платеж, MyPOS или по банков път.
 
За да се постави обучението и възпитанието в съгласие с детската природа не е достатъчно само доброто възпитание, не е достатъчно само доброто желание, но и достатъчното познаване на Законите на Природата, по които се развива детето. Днешното училище противоречи на детската природа. Преди всичко противоречи на детските периоди. В един образователен период не се развива у детето това, което е подходящо за този период. После днешното училище противоречи на принципа на активността за творчеството. За дисциплината в училището се употребяват наказания, заплашвания и пр. Любовта не е приложена. някои учители в гимназията се  оплакали на своя директор от учениците, а Учителя им казал : "Не сте приложили Любовта. Приложете я и ще ги преобразите."

В днешното училище не е приложен и трудовия принцип, който е  необходим за раздвижване на цялото детско естество. Общуването с природата и трудът не са направени  основа на цялото обучение и възпитание, когато точно оттам трябва да се почне.

 В днешното училище учителят  и училищната програма определят в кои отделения и класове трябва да се преподава по какви методи и пр. И всичко това трябва да се наложи на детето. Това не е естествено. Самата детска природа трябва да определи какво трябва да  се преподава, какви методи да се употребят, кои детски сили да се  развият и пр.
 
Учителят няма какво да измисля програми, планове и пр., а самата детска природа трябва да ни посочи методите и програмата. Значи  изследването на детската природа  е първата стъпка за изграждането на Истинското Нова Педагогика. Иначе резултатите ще бъдат отрицателни, даже печални.

На музиката в днешното училище не е дадено основно първостепенно място, което и се пада за развитието на всички детски сили. И в опитните училища в Западна Европа и Америка, не е спазено винаги обучението да бъде в съгласие с детската природа. Ако Трудовия принцип в тях е приложен, то главно в стаите и кабинетите, а не  в живата природа, на слънце и чист въздух, при цветята плодните дървета и изворите.


Отзиви

Все още няма отзиви

Бъдете първия, който да оцени "Основи на новата педагогика - Учителя Беинса Дуно"


Напишете отзив!

Изберете звезда, за да оцените "Основи на новата педагогика - Учителя Беинса Дуно"


Създайте отзив