Смисълът на живота - Из Словото на Учителя Петър Дънов | предговор от Елеазар Хараш

Код на продукта:   Разпродадено

12.10 лв. 22.00 лв.

Крайна цена с ДДС


Очакваме доставка


Безплатна доставка

Безплатна доставка

за книги над 100 лв.
Бърза обработка

Бърза обработка

на поръчките
Книги с кауза

Книги с кауза

Даряваме част от приходите
Доставките се извършват със Speedy до офис или адрес на получателя.

Книгите се доставят в срок от 1 до 3 дни.

Можете да платите чрез наложен платеж, MyPOS или по банков път.
 
Смисълът е вътрешно явление. То е невидима реалност и спада към Божествения свят. Както знаете, фактите спадат към външния свят, към човешкия свят, съдържанието на нещата спада към духовния свят, а смисълът спада към Божествения свят. Това са степени. Същото важи и за факти, закони и Принципи. С факти се занимават най-елементарните хора. Духовните хора се занимават със закони. Божествените хора се занимават с Принципи. Принцип означава нещо, в което няма изключение. Ако има изключение, той се превръща в закон, в правило или в нещо друго. Думата Принцип е много силна, една от най-силните думи в българския език. След време ще говорим специално за тази дума.


Смисълът е известен само на шестото тяло, т.е. на човешкия Дух. На душата не е известен, тя се стреми към него, но на душата е известно само съдържанието на нещата и Любовта. Това след време, разбира се, ще я заведе при смисъла. Смисълът на нещата е известен само на самия Бог и Той работи най-вече в шестото тяло. Макар че Бог превъзхожда и смисъла. Значи той едновременно е смисълът на нещата и заедно с това превъзхожда и смисъла. Формите изчезват, но смисълът остава. Това, разбира се, означава много неща, но тука няма да го коментирам. Тук само ще загатна, че когато човек умре, след време умира второто му тяло, третото, четвъртото – зависи от неговата степен. Смисълът се съхранява в една много малка частичка, наречена монада, в душата и после се прехвърля от душата в Духа. След време човек се преражда, тази частичка се разгръща и човек се връща със старите си способности, които е развил в миналите животи. Винаги носи със себе си това, което е развил. Това означава много неща. Едно от нещата е, че най-малките усилия, които правите сега като искреност в молитва, във формули, в упражнения, в концентрация, в медитация, в търпение, ще бъдат съхранени. Няма усилие истинско, което да се изгуби, което да не даде плод след време. Всички усилия са разумни и човек няма право да пита “разумно ли е да се занимавам с молитва, разумно ли е да търпя” и т.н.

Обикновените хора се домогват най-много до вторичните причини. Само чистите едвам-едвам леко докосват съществената причина и смисъла, който се намира в шестото тяло. Само съвсем пречистените и тези, които са навлезли в своето пето тяло, могат да се домогнат до по-съществените причини и до смисъла, който се намира в шестото тяло.
 


Отзиви

Все още няма отзиви

Бъдете първия, който да оцени "Смисълът на живота - Из Словото на Учителя Петър Дънов | предговор от Елеазар Хараш"


Напишете отзив!

Изберете звезда, за да оцените "Смисълът на живота - Из Словото на Учителя Петър Дънов | предговор от Елеазар Хараш"


Създайте отзив